Goede doelen

Rotary Maastricht is zeer actief in Community Service. We brengen middelen bij elkaar voor verschillende goede doelen. Ook steken we de handen uit de mouwen. Een overzicht:

Verwenpakketjes voor De Gouwe Maastricht

Stichting De Gouwe helpt mensen uit Maastricht en het Heuvelland die het sociaal-economisch moeilijk hebben met het beschikbaar stellen van levensmiddelen. De 50 Rotarians van onze club verzorgden meer dan 100 verwenpakketjes (verzorgings- en reinigingsproducten). Een extraatje waar behoefte aan is in deze zware tijden. Ed Kemmerling, directeur van De Gouwe zorgt dat ze goed terecht komen. Hij zei over onze actie: 'Ongelooflijk! Wat een mooie pakketten en producten. Soms is er toch nog geluk!'

De Gouwe.jpg

AED-wens van Stichting vervuld

Stichting Wereldwijd ontwikkelde zich van een werkplaats voor werkloze jongeren tot een opleidingscentrum voor asielzoekers en mensen van buitenlandse afkomst met een verblijfstatus. Een belangrijke plek waar veel mensen in de werkplaats veel leren, maar ook veilig moeten kunnen werken. Rotary Maastricht doneerde de AED inclusief onderhoud en training) die ze zo hard nodig hebben.

Overdracht AED.jpg

Kerstukjes met liefde gemaakt en gegeven

Op 10 december staken we de handen eens goed uit de mouwen. Alle Rotary-leden lieten hun creativiteit de vrije loop. Velen ontdekten kanten van zichzelf die ze daarvoor niet kenden. Uiteraard alles voor de mensen in De Beyaert, het Hospice en de Lenculenhof. We verblijdden ze diezelfde avond nog. Oprechte aandacht. Stukken gemaakt met liefde. Helemaal in lijn met de kerstgedachte.

kerst maken.JPG

Mede organisator van de Music Award Maastricht

De Music Award Maastricht is een initiatief van Rotary Club Maastricht in samenwerking met het Conservatorium Maastricht. Het doel van dit concours is het stimuleren van talentvolle regionale studenten Klassieke Muziek. De Music Award Maastricht - in een cyclus van piano, zang en viool - is uniek voor haar deelnemers: geselecteerde studenten Klassieke Muziek van zeer hoog niveau met internationale mogelijkheden en ambitie.

Mam winnaars 2019.JPG

Koken bij de Ronald McDonald Kindervallei

Rotary Maastricht steunt de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg. De Kindervallei biedt gezinnen van een kind met een beperking verschillende mogelijkheden om te verblijven: ze kunnen er logeren tijdens de behandelperiode, of overdag even ontspannen in de Ronald McDonald Huiskamer.

rkindervallei.jpg

Golfen voor een goed doel

Rotary Maastricht neemt jaarlijks deel aan het interservice golftoernooi, waarbij alle serviceclubs uit de regio zijn uitgenodigd om geld bij elkaar te spelen voor diverse goede doelen.

golf GettyImages-692758219.jpg

Meebouwen aan een ziekenhuis in Kenia

Enkele leden van Rotary Maastricht deden met geld in de rugzak, de inkopen om de GGZ-afdeling van het Moy Teaching Referral Hospital in Eldoret (tweede stad van Kenia, gelegen in het Westen), verder uit te bouwen tot een volwaardige en humane plek om mensen met psychische klachten en problemen te helpen te herstellen.

kenia GettyImages-73166441.jpg

Fietsen in strijd tegen ALS

Rotary Maastricht zette zich verschillende jaren in voor de stichting ALS. ALS is een zeer ernstige spierziekte. Op de landelijke fiets- en wandeldag, die ook in Maastricht wordt georganiseerd, zetten de leden van club zich in door mee te doen en te helpen bij de organisatie.

fiets GettyImages-485720005.jpg
Interesse om lid te worden?

Nieuwe leden worden in principe aangedragen door leden, maar je kunt ook zelf laten weten dat je wel lid zou willen worden. 

CONTACT